Onderhoud

Een panne in uw verwarmingsinstallaties komt nooit goed uit. Verzeker een warme thuis en denk aan een tijdige onderhoudsbeurt van uw toestellen. Zo verleng je de levensduur, voorkom je storingen, pannes en schade met torenhoge reparatiekosten én verzeker je het hoogste rendement.

lorem ipsum

Onderhoud van gasketels

Wist je dat onderhoud van het centrale stooktoestel van uw verwarmingsinstallatie zowel voor particulieren als voor bedrijven wettelijk verplicht is wanneer het vermogen groter is dan 20 kilowatt? Voor gasketels is dit tweejaarlijks.

Een onderhoud moet steeds worden uitgevoerd door een erkend technicus en omvat:   

  • een controle en reiniging van de rookgasafvoer
  • een controle van de algemene staat van de gasketel
  • een controle van de verbrandingswaarden

Na afloop krijgt u van onze gecertificeerde technieker een digitaal reinigingsattest en een verbrandingsattest.

Voor toestellen met een vermogen kleiner dan 20 kilowatt is onderhoud niet verplicht, maar wel aangeraden. Want los van de wetgeving heeft een onderhoud ook tal van voordelen, zoals een hoger rendement, betere veiligheid, een langere levensduur en een kleiner risico op torenhoge herstellingskosten.

Onderhoud van warmtepompen

Warmtepompen zijn onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Een tijdige onderhoudsbeurt van je warmtepomp helpt om het rendement zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast verlengt het de levensduur, vermijdt het storingen en kan je eventuele problemen al opsporen voordat ze je op kosten jagen. Bij een onderhoud controleren onze techniekers onder andere:

  • de expansiemogelijkheid
  • de bedrading
  • de waterdruk en leidingen
  • de compressor en andere onderdelen
  • de filters

In sommige gevallen, afhankelijk van het type en het koelmiddel, kan onderhoud van je warmtepomp bovendien verplicht zijn.

Op zoek naar gecertificeerde techniekers voor het onderhoud van uw verwarmingsinstallaties?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.